joi, 5 februarie 2009

Comunicat de presa TpT

Finantatorii internationali strang randurile in jurul tinerilor

Bucuresti, 4 februarie 2009 – Fundatia Tineri pentru Tineri (TpT) va continua in 2009 programele ce au ca scop pregatirea tinerilor pentru provocarile ce ii asteapta odata cu adolescenta. Activitatile constau in sesiuni desfasurate in scoala si in afara scolii, in 12 judete ale tarii si au la baza programele Educatie pentru Viata de Familie (EVF) si Comunicare pentru Schimbarea Comportamentului (BCC).

Peste 25.000 de elevi au beneficiat de EVF si BCC, in 2008, cu sprijinul a 360 de voluntari – educatori peer, fiind abordate teme de autocunoastere, comunicare, clarificarea valorilor, infectii cu transmitere sexuala (ITS), HIV/ SIDA, anatomie si fiziologie, sarcina, contraceptie, rolurile sexelor si prevenirea consumului de droguri.

In paralel, TpT deruleaza activitati de prevenire a ITS si HIV/SIDA in afara scolii ajungand la aproximativ 65.000 de tineri in 2008. Si daca la acest numar se adauga rezultatele campaniei „Ai grija sa nu te arzi!” din Costinesti (60.000), putem afirma ca finantatorii internationali au strans randurile anul trecut in jurul programelor destinate sanatatii tinerilor, TpT tripland volumul activitatilor de educare si responsabilizare.

Coerenta si complexitatea programelor, ca si entuziasmul tinerilor voluntari atrag sprijinul mai multor finantatori, precum: Fondul ONU pentru Populatie, Fondul Global de Combatere HIV/ SIDA, TBC si Malariei – prin UMP-FG, Ministerul Sanatatii – si Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune administrat de ANPCDEFP in Romania.

Costurile per beneficiar ale activitatilor derulate de TpT au fost 4,37 USD (in scoala) si 1,67 USD (in afara scolii), avand o eficienta in schimbarea comportamentului de 76,7%, respectiv 52-61%. Toate acestea in conditiile in care costul unui avort este de 30,2 USD, iar al tratarii sifilisului, spre exemplu, de 14,5 USD.



Pot spune cu mandrie ca am adus si eu un mic aport acestor activitati de informare si educare a tinerilor, ca voluntar-formator al Fundatiei Tineri pentru Tineri!

Haidem toti voluntarii TnT, sa o tinem tot asa!!:)

Niciun comentariu: